Pages

19 Haziran 2013 Çarşamba

İKİ KUŞ YAVRUSU!!!

 ABLALARIM KUŞLARI ENJEKTÖR YARDIMIYLA DOYURUYOR
Bu iki kuş yavrusunu geçtiğimiz pazartesi günü buldum.Binanın kaç katlı olduğunu saymadım ama 10-12 kat vardı sanırım.10-12 katlı binanın çatısından düşmüş.Benim bu kuşları çatıya koymam imkansızdı.İki çocuğun elinde gördüm.Bana söyledikleri binanın çatısından düştükleri idi.Çocuklar,onlar daha yavru uçamıyorlar bile dedim.Biliyoruz abla biz uçma çalışmalarına başladık bile dediler.1,5 metre kadar yerden salı verdiler.Ben bunu görür görmez.Çocuklar siz bu kuşları bana verin,ben onlara bakıp uçurayım dedim.Aldım eve geldim.Şoka girmişler sanırım,yemek yemek istemediler.Tavuğu ezdik,ılık su ekleyerek bir enjektör yardımıyla yedirdik.Ağızlarını kendileri açmıyor.Biz açıyoruz.Üzerine de su içirdik.Kuşlardan birine iç kanama vardı.Ağzından kan geliyordu.Kanama geçiren yavruya damlalık yardımıyla bir damla kantaron içirdik.Doğalarından ayrı kalmasın diye içeri almadık,ilk akşam balon ipine astık sepeti.Üzerlerinide örttük.Sabah kalktığımızda çok üşümüşlerdi.Balkonda bırakmakla hata yapmıştık ama iyilerdi.Kanama durmuştu.Yumurta,çilek ve çekirdeği ezerek yedirdik onlara.Hala zorla yediriyoruz.Bu sabah yumurta,iki çeşit çekirdek,ahududu,dut,çileği karıştırarak yedirdik.İlk gün isallerdi.Bugün normale girdiler.Hatta sesleri bile çıktı bugün.Her gün daha iyi görünüyorlar ama yemeği zorla yediriyoruz,görüldüğü üzere.Etrafı merak etmeye başladılar.Bugün gözlemleyerek güneşlendirdik,yürüttük.Ufacık kalpleri pır pır atıyor.Ayaklarını bir görmeniz lazım.Toplu iğne kadar yok.Zorla yedirmesen ölecekler.İnşallah yaşarlar.Sonrada özgürlüklerine kavuşurlar.Kuşların cinsleri kırlangıç sanırım.Videodan tesit eden olursa söylesin lütfen.

Allah hiçbir yavruyu annesiz bırakmasın.Yeri dolmuyor çünkü...
Dualarınıza ihtiyacım var...

Ordudan SEVGİLER...

12 yorum:

  1. Allahım bu yaptığınız iyiliği karşılıksız bırakmasın inşallah.. Ne mübarek birşey bu yaptığınız.. İnşallah yavrular iyileşerek hayata dönerler. Bu yaptığınız da insanlığa örnek olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Her gün yeni bir gelişmeyle uyanıyoruz.İnşallah emeklerimiz boşa gitmez.
      Duaların için ayrıca teşekkür ederim.
      Sevgiler:)

      Sil
  2. O güzel duyarlı yüreklerinize en içten ve kocaman sevgilerimi gönderiyorum.
    Gagasını da siliyorsunuz ya bayıldım bayıldım. İnşallah bir an önce toparlanır ve uçmayı da öğrenirler.
    Allah (c.c.) sizden razı olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.Bizdende size sevgiler:)Burun delikleri o kadar küçükki tıkanır diye korkuyoruz.Kendileri yemedikleri için her yerlerini batırıyorlar.Biz onları siliyoruz bile:))Duan için ayrıca teşekkür ederim.Allah sendende razı olsun.

      Sil
  3. Yüreğinize kurban olurum nasıl duygulandım bilemezsin.
    sağlıkla uçsunlar inş.
    elinize sağlık yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın:)Amin inşallah...Her şey için teşekkürler.
      Sevgiler:)

      Sil
  4. sizin onları yaşatmadaki azminize istinaden inşallah yaşarlar.. dualarım onlarla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah....Duaların ve yorumun için teşekkürler.
      Sevgiler:)

      Sil
  5. Allah kalbinizi görsün de bu kuşların yardımcısı olsun inşallah. BÖyle merhametli insanları gördüğüm zaman yitirdiğim umudum yeniden yeşeriyor. Allah herkese sizin gibi evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin, etsin ki merhametli, temiz kalpli, Allah korkusu olan, vicdanlı bir nesille büyüsün Türkiye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah...Duanız çok önemli.Duanız ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Sevgiler:)

      Sil
  6. Merhabalar.

    Bu iki kuş yavrusu ile ilgili son paylaşımınızı gördükten sonra ilk blog için verdiğiniz linki tıkladıktan sonra buraya geldim.

    Emin olun bu çok büyük bir sabır işidir. Yaptığınız iş Cenab-ı Hakk'ın katında çok ulvi bir iştir. Bunun mükafatını ancak Cenab-ı Hakk takdir eder. Allah sizlerden razı olsun.

    İkinci blogunuzda kuşların cinsini ben de merak etmiştim. Bu ilk paylaşımınızda onların Kırlangıç olabileceğinden bahsetmişsiniz. Ben de şöyle dikkatlice inceledim ama, emin olun bu konuda hiç bilgi ve tecrübem olmadığı için ne cins bir kuş olduklarını anlayamadım. Siz yine, doğru ya da yanlış bir tahminde bulunmuşsunuz.

    Bu güzel paylaşımınız için teşekkür ederim.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Allah sizdende razı olsun Recep bey.Biliyorsunuz hayvanları çok seviyorum.Ailece öyleyiz.Hayatta en kıyamadığım hayvanlar,çocuklar ve yaşlılar.Hepsininde yardıma ihtiyacı var.Evet kuşların cinsleri kırlangıç sanırım.Kuşlar hakkında benimde bilgim yok ama internet sağ olsun.Biraz yardım almakla beraber yemeklerini biz kedi kafamıza göre ayarlıyoruz.Allahta ömür verirse,zamanı gelince özgürlüklerine kavuşturacağız inşallah.Yazıma güzel yorumunuzla katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.
      Saygılar,selamlar:)

      Sil

Yorumlarınızı içinizden geldiği gibi yapın ama yaptığınız yorumların içinde mutlaka sevgi,saygı olsun.
Teşekkür ederim:)