Pages

24 Nisan 2010 Cumartesi

23 NİSAN VE 9 SORU CEVAP


Merhabalar blog dostlarım!bende kendini çocuk hissedip, kendini sokaklara atanlardanım bugün.Çok güzel bir gün geçirdim.Neden mi?çocuklarla beraber 23 nisan coşkusunu bende yaşadım bugün.Çocuklar için ne güzel şeyler hazırlamışlar.İnsanın çocuk olası geliyor:)Üçüncü katta oturuyorum.İlk önce camıma o şanlı ay yıldızlı bayrağımı astım.Daha sonra Şanslı'ya geldim bayramın kutlu olsun Şanslı'cım dedim.Burnunun üzerine kocaman öpücük kondurdum.O kadar güzel bir hava vardıki dışarıda camımı açtım,o mis gibi havayı içeriye dolduru verdim.Balkonun altından elinde rengarek uçan balonları olan baloncu geçiyordu.Baloncuya seslenip sal balonları diyesim geldi.Komşumun çocuklarının minicik ellerini tutarak,23 nisan çocuk bayramını kutlarım diyerek öptüm yanaklarından.Daha sonrasında yeğenlerimle vakit geçirdim bugün ve 22:00 sularında eve girdim.Blogumu açtım 23 Nisan ile ilgili teklifi gördüm çok hoşuma gitti ve iki kelimede ben paylaşmak istedim sizlerle.
Bunlar BLOG ALBÜMÜ'nün 23 Nisan için hazırladığı sorular.Bu soruları çok sevdim ve buradada yayınlamak istedim. Benimde bir Blog Albümüm olsun diyorsanız Blog albüme tıklayınız.
Hadi bakalım çocukluğuma gidelim.
1)Nasıl bir çocuktunuz?
Ordu'nun Şenyurt köyünde doğdum.8 yaşındaydım İstanbula geldiğimde.Köyümüzde elektirik bile yoktu o zamanlar.Televizyonu ise İstanbul'a geldiğimde gördüm.Şimdi ise tuşlara basarak bilgisyarda yazı yazıyorum.Şimdiki çocuklar daha 4 yaşında içmiş oluyor bilgisyarı ben ile şimdiki çocuklar arasındaki farkı siz bulun.Ama Şenyurt köyündeki tadı İstanbul'da bulamadım.Bir tane arkadaşım vardı üstdeki Heidi ve peter gibi bütün gün oyun oynardık.Anemin çamaşır leğenini alırdık karların üzerinden salıverirdik kendimizi.5 yaşında başladım okula, öğretmenimin kucağında gittim geldim.
2)Korkularınız var mıydı veya en çok ne korkuturdu sizi?
Köyde elektirik yoktu demiştim.Bir akşam bir tasın içinde su kalmış mutfakta!ben de o kadar susadımki gece su içmeye kalktım.Önümüde görmüyorum karanlık,o su tasına bastım.Kalorifer böcekleri dediğimiz böcekler sarmış etrafını ben de basınca olanlar oldu.Çığlığı bastım tabiki o gün bu gündür böcek fobim var.
3)En sevdiğiniz oyuncağınız hangisiydi?
Sağolsun oyuncaklarımın hepsini teyzem ve yengem gönderirdi.O zamanlar parmak bebek diye parmak kadar pilastikten bebekler vardı.Parmak bebeğin ne kadar beşiği olur.O da parmak kadar::))İnanılmaz zevk alırdım onunla oynamaktan.Hatta hala bütün oyuncakçılara bakıyorum ,o bebekten bulsam hemen alacağım.
4)Hangi çizgifilmi severdiniz en çok?
Dediğim gibi 8 yaşından sonra tv seyretmeye başladım.Bizim zamanımızda böyle gölgelerin gücü adına felan yoktu.Masumdu her şey:)Heidi,şeker kız candy,marko,değiş ton ton,simbad, vikinkler,jetgiller,taş devri gibi çizgi filimler vardı.En çok sevdiğim ise heidi ve şeker kız candy idi.
5)Hangi oyunları oynardınız?
Körebe,bezirgan başı,aya maya kumpanya,evcilik birde ip atlardım.Şimdiki dönemdeki çocuklara bakarsan benim çocukluğum biraz aptaldı.
6)En güzel anınız hangisi?
Okula 5 yaşında gittiğimden bahsetmiştim.Bir öğretmenden bahsediyorlar çocuklar,eğer sorduğu soruyu bilmezsen çağırıp kafa ısırıyormuş.Ben okul başlamış bir kaç gün sonra okula gittim.Ben gidene kadar herkes numarasını öğrenmiş.Öğretmen yoklama yapıyor sıra bana geldi.Adımı söyledi meğer öğretmen şaka yapıyormuş ne bileyim.Numaramı sordu ben de aklım sıra öğretmeni korkutacağım.Ayağa kalktım sesli bir şekilde ,ben babamın kızıyım dedim::))
7)En kötü anınız hangisi?
İstanbul'a geldikten sonra ortaokul dönemimde okulda o kadar şiddet vardı ki ;bu bahsettiğim şiddet okulu bırakmama neden oldu.Şiddet bana uygulanmamış olsada korkusu bana yetti.
8)Tekrar çocukluğunuza dönmek ister misiniz?
Tekrar çocukluğuma dönmek istemem.Aynı şeyleri sil baştan yok yok almayayım.
9)Çocukluğunuz nerde bitti hatırlıyor musunuz?
Çocukluğum erken bitti.Bana göre 10 yaşında. Ben 10 yaşındaydım kardeşim doğdu.Kardeşim doğana kadar babam bana tekne kazıntısı derdi.Kardeşim doğunca büyük bebek demeye başladı ki;bu bir hatırlatmaydı sanırım.

Bütün dünya çocuklarının ve kendini çocuk hissedenlerin bayramı kutlu olsun...

Sevgiyle kalın

9 yorum:

  1. canım ne güzel anlatmışsın,ne kadar içten ve samimi.özellikle babamın kızıyım kısmında koptum:)) bu arada senden gene güzel bir yorum kapmışım,yani şanslı gibi şanslıyım.sevgiler.mucuksss

    YanıtlaSil
  2. canım öyle güzel anlatıyorsunki okumaktan büyük keyif alıyorum.
    güzel bir haftasonu diliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Güzel arkadaşımın 23 nisan bayramını kutlarım.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  4. ne güzel anlatmıssın ama şiddet olup okulu bırakmana üzüldüm =( bikaç bilinçsiz eğitmene sebep ne olmuş..

    YanıtlaSil
  5. нandan
    Aynen öyle Handan'cım.Çocuğum ailemede söyleyemedim korktum.Sonuç bu oldu.Ama onlara hala kızgınım.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Şanslıcım çok güzel anlatmışsın..
    sanırım aynı yaştayız..tüm çizgi filimler,kapıda oynanan oyunlar.
    (Aya maya kumpanya bir şişe şampanya) hahaha...
    Seninle birden çocukluğuma gittim..
    Ben de çocukların ve ruhu çocuk kalanların bayramını kutluyorum..
    sevgiyle kal canım..

    YanıtlaSil
  7. ne olursa olsun biz çocukluğunu yaşayabilmiş bir dönemin çocuklarıydık ve mutluyduk..şimdiki çocuklara acıyorum ilk okuldan dershane, okul,ev üçgenin de yaşıyorlar.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Olá querida, bom domingo pra ti... beijinho

    YanıtlaSil
  9. Cevaplar çok güzeldi,çocukluğuna ait bişeyler öğrenmek güzel oldu Şanslı..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı içinizden geldiği gibi yapın ama yaptığınız yorumların içinde mutlaka sevgi,saygı olsun.
Teşekkür ederim:)