Pages

6 Nisan 2010 Salı

EKMEK PARASI NE YAPALIM:(

Geçen gün Ortaköy de resmini çektiğim baharın kanıtı adını verdiğim çiçek dolu bir ağacı yayınlamıştım.Bu resimlerde o güne ait...Bu tavşancıklarda Ortaköy'de ekmek paralarını kazanıyorlardı.İş alanları niyetçilik.Bu yavrular iki taneymiş bir tanesi satılmış...Kalan yavru ise çırak, işi öğreniyor.Ama gördüğüm kadarıyla iş felan öğrenmeye niyeti yok bence.Genelde günü uyuyarak geçiriyor.Annenin gözündeki ifadeye bakarmısınız,yoksa ben mi çok duygusal bakıyorum.


Evet işte gözlerini açtı...Bu hayvanların üzerinden ekmek parası kazanılır mı ya!başka işmi bulamadınız.Bunu söylerkende bir yandan bulamadık evet diyenlerde olacaktır.Son yıllardaki işsizliği düşünürsek,buda ayrı bir konu.
Ahanda yine uyudu!inşallah yavruyu biri satın alırda hayatı kurtulur dedirtti bana.Niyetçilik hiç onun  işi değil...Bu tavşancıklar gezecek,dolaşacak,otlanacak burada akşama kadar put gibi...Duracağı yeri bile sahipleri belirliyor.Yavru sağda ,anne solda duracak.Ay boğuldum valla kendimi onların yerinde hissettim.Niyet çekmek istemiyorum,gezmek otlanmak istiyorum,denizin rüzgarı yordu beni of offfffffffffffff...
Bunların ekmek parasıyla işleri ne...Böyle bir sorumluluğu artık hayvanlara vermeye başladık.Allah'tan cins kedi değilde petshop da satılmıyor.Hayvanların üzerinden kazanca kesinlikle karşıyım.O petshop hayvanları çoğumuz görmüşüzdür,acınacak haldeler.Dermanları yok,küçücük bir kafeste...
Bunların yaptıklarını görmeliydiniz.Üçü birden bu bacaya çıkmışlar.Sıkıştıkçada birbirlerine pati atıyorlar.


Yüreğimizden hiç sevgi eksik olmasın.
Sevgiyle kalın:)

12 yorum:

  1. ay canım ne güzel resimler çekmişsin.hele bacadaki kedileri nasıl da güzel yakalamışsın.herkes bu kadar duyarlı olsa keşke sadece insanlara değil tüm canlılara karşı.haaa bu arada şanslıya onu çokk sevdiğimi ilet lütfen:))amcamlara eyüp e geldiğimde onu ısırıcam söleeeeee

    YanıtlaSil
  2. ne güzel resimler yakalamıssın ben tavsanları cok severim ne kadar dokunamasam da bayılırım o yumusaklıklarına bembeyaz hallerine..keşke çalıştırmasalar gercekten ama işte imkansız onlarda o şekilde para kazanıyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Sayın Şanslı,
    Bu yavru hayvanı çalıştıranda acaba vicdan, yürek taş mı ne ki acaba?
    Nasıl kıyılır bunlara anlam veremiyorum.
    Sanırım tembelliğin yeni versiyonu hayvan sırtından beslenmek gibi bir şey.
    Garip şeyler oluyor Allah sonumuzu hayra çevirsin.
    Sevgi ve saygılar

    YanıtlaSil
  4. canım off anne tavşanın bakışındaki ürkeklik mi yoksa ne işim var burda bakışımı kıyamam yaa oda birilerinin kazanç kapısı olmuş çok güzeller.

    Özgür kedilere bayıldım baca süper bir kare olmuş yüreğine sağlık. hayvanların para karşılığı satılmasına bende karşıyım.
    kendimize yapılmasından hoşlanmadığımız ne varsa asla hiçbir canlıya uygulamamalıyız diyorum.

    YanıtlaSil
  5. haykırış
    Evet çok üzücü bir durum.Bu güzel hayvanların üzerinden kazanacakları parayı başka yapacakları iştende kazanabilirler.Ama yok suya sabuna dokunmadan kazanacaklar paralarını.Vicdan taşlaşmış bence,bizde bu zihniyet varken sonumuzu düşünemiyorum.O güzel düşüncenizle bloguma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.
    Sevgiler...


    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ нandan
    Handan'cım imkansız diye bir şey yok canım.Tembel insanlarız,o hayvanları getiriyorlar oraya,kendi yan komşularıyla akşama kadar çene,tavşanlara bir yem tamam.1 niyet çekilişi 3 tl.O tavşana vereceği günlük yem 1 tl bile değil.Akşama kadar put gibiler.Hüzün var gözlernde...Resimleri güzel bulduğun için teşekkür ederim arkadaşım.Ayrıca üşüncelerinde benim için önemli
    Sevgiler...


    ÖRGÜÇANTAM
    Çok haklısın canım benim.Kendimizi koymalıyız yerlerine.Anne tavşanın bakışları içime oturdu.O değerli yorumlarınla bloguma katkıda bulunduğun için teşekkür ederim benim iyi yürekli arkadaşım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok tatlılar, bayildım hepsine...

    Ama tavşancıklar satılınca özgür mü olacaklar, sorusunu da sormadan edemedim. Kafese konup evlerde tutulacaklarına burada olmaları daha iyi değil mi?

    Ayrıca sokak kedisi mi, ciğercinin kedisi mi olmalı? Hangisi daha kolay?

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Aysema
    Ben ne satılmasından yanayım nede çalıştırılmalarından.O tezgahın üzerinde görmeliydiniz onları istedikleri yerde bile duramıyorlar.Birnin yeri sağ birinin yeri sol.Eğer birbirlerinn yerine geçtikleri taktirde hop aynı yerlerine geri dönüyorlar.Özgürlük çok güzel hangimiz yeterince özgürüz ki?Hepimiz birbirimizden sorumlu değilmiyiz.Herkes istediği gibi istediği yere gidebiliyormu?istediği şeyi yapabiliyormu?.Herkes birbirini haberdar etmiyormu kendi yaşantısında.Hangimiz kafamızın estiği gibi hareket edebiliyoruz ki?Ben bu hayvanlar dağa ormana atılsın istediği özgürlükte yaşasın demiyorum ki!yalnızca hayvanlar para kazanma aracı olmamalılar.Onlara sevgi verilmeli,onların yalnızca bol bol sevgiye ihtiyaçları var.Her canlı gibi.Etrafımda gördüğüm kadarıyla ciğercinin kedisiyle sokak kedisinin arasında fark yok bence.Çünkü ciğerci dükkanı kapadığı anda kedi yine sokakta.Fark olması için ya eve götürmeli ya da dükkanda bırakmalı.
    Yorumun benim için çok değerli arkadaşım.Çok teşekkür ederim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Şanslı; bende size katılıyorum içim acıyor ama ne yapalımki bunlar bizim Türkiyemizde olabiliyor.Hatırlarmısınız bir zamanlar ayı oynatırlardı ulu orta çok şükür onları kaldırdılar inşallah bu görüntülerde ortadan kalkar. Güzellikler sizinle olsun sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  9. Evimin İncileri Belgin
    Hatırlamaz olurmuyum,unutulacak cinsten değil ki...Amin canım arkadaşım inşallah o günleri görürüz hep beraber.Değerli yorumun için teşekkür ederim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Şanslıcım canım benim ne güzel resimler onlar ölee:)kıyamam ben
    onlara..pamuk gibiler..hele yavru daha uyanık durmasını bile beceremiyor..inşallah özgürlüğüne kavuşurlar..sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  11. Anam kurban olsunlar şunlara bak ya. Seni çok seviyorum ablam inan, hayvancıklara değer veren melek kalplim benim

    YanıtlaSil
  12. O bacadaki kedileri bloğumda yayınladım. Tabi linkinizi vererek :) Çok tatlılar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı içinizden geldiği gibi yapın ama yaptığınız yorumların içinde mutlaka sevgi,saygı olsun.
Teşekkür ederim:)