Pages

29 Temmuz 2010 Perşembe

ŞANSLI İLE ENİŞTEM ARASINDAKİ MUHABBET


Şanslı'nın göz altından süzmeleri yok mu bayılıyorum. Asıl size bugün Şanslı ile Kerim eniştemin arasındaki muhabbetten bahsetmek istiyorum.

Aslında Kerim eniştem Şanslı ile bir evde yaşamaktan hoşnut değil. Ama bizi çok sevdiği için hoşnut gibi görünüyor. Hatta ara sıra göstermelik agucuklar yapıyor Şanslı'ya :)))

Size anlatacağım olaydan sonra sabır taşı oldu adamcağız...

Fatma teyzemin oturduğu ev Mudanya’daki Girit evlerinden bir tanesi... Bütün gün kapısı açık duruyor. Burada bütün ev sahipleri böyle yapıyor. Evden tamamıyla çıktıklarında ya da uyuyacakları zaman kapıyı kilitliyorlar ve kapatıyorlar…

Biz de bunu fırsat bilerek Şanslı'nın tasmasını kapıya bağlıyoruz. Şanslı, bütün gün kapıda gelen gidene bakıyor. Kendini o kadar güzel ifade ediyor ki!.. WC’ye gideceğini, acıktığını vs’sini hemen anlatıyor bana...

Akşam serini çıktığı zaman ise bütün ev sahipleri kendi kapılarının önlerinde sohbet ediyorlar. Dolayısıyla biz de akşam serininden sonra sandalyeleri kapımızın önüne atıp güzel sohbetler yapıyoruz.

Ne olduysa bu güzel gecelerden birinde oldu işte. Herkes dışarı çıkmıştı ben ise internette dolaşıyordum. Şanslı da kapıdan geçen köpeklere saldırmak istiyormuş. Bir çocuk  gelmiş. Çocuk dediğim de 19- 20 yaşlarında sanırım.

Köpeği ile Şanslı'nın karşısına geçmiş. Şanslı'nın korkup tıslamasından köpek de tırsmış. Köpeğin tırsması eniştemin çok hoşuna gitmiş.

Çocuğa  “Ne köpeği korkutun ne de Şanslı'yı sinirlendirin yazık ama” dedim.

Çocuk tam gitmek üzereydi ki eniştem Şanslı'yı kapıdan çözdü elinde tasması gülerek “gitme gitme” dedi. Şanslı, köpeğe yine tısladı. Eniştem de arkadan Şanslı'yı köpeğe doğru itti . Şanslı daha çok tısladı tabii ki. Eniştemin beni duyması imkansızdı o an. Acayip gururlandı. Neymiş efendim bizim küçücük kedi, koca köpeği korkutuyormuş. Arkadan bir kez daha Şanslı’yı köpeğe doğru itti..

Şanslı’da sinir kat sayısı had safhada olunca arkasına hışımla dönüp bir vaşak vahşiliğiyle Kerim eniştemin bacaklarına saldırdı…

Evin karşısındaki kafedekiler, komşular eniştemi kurtarmak için oraya doğru koştular ama Şanslı bir kere çalışmasını yapmıştı artık.

Eniştem pantolonunun paçasını bir sıyırdı ki gözlerime inanamadım o an. Derin derin tırmalama kesiği yapmış eniştemin bacaklarında.

Eniştem de o an tırstı Şanslı’dan. Şanslı bugüne kadar böyle bir şey yapmamıştı, başımıza ilk defa gelmişti böyle bir şey.

Artık eniştem böyle şeyler yapmaz, çünkü aldı dersini…

Bu arada Fatma teyzemin evi 4 katlıdır onlar evin ikinci katında uyurlar her zaman… Eniştem alt kata inip WC’ye gitmek istediği zaman evin ışıkları açıksa hepimizin ismini tek tek sayar… Eğer bizlerden biri  uyumamışsa aşağıya rahat iner, Şanslı korkusu böyle işte…

Şanslı da ben gece uyurken başucuma gelir. Patileriyle hiç tırnak çıkarmadan yanaklarıma vurarak mama ister. Bir gün denemek için vermedim. Baktı vermiyorum yattı, usul usul uyudu yanımda. Normalde kuyruğuna basmadıkça geriye dönüp bize saldıran bir kedi olmamıştır…


Biraz önce de evin önünden bir köpek geçmiş. Şanslı'nın yanına kadar gelmiş Şanslı'da onu bir güzel patileyip tokatlamış. İşte Kerim eniştem bunları gördükçe artık tırsıp sıkıntıya giriyor .. :))

Sevgiyle kalın...

9 yorum:

  1. Çok güzel bir anlatım. Paylaşım içinde teşekkürler.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Hay allah,enişteniz de duracağı yeri bilememiş sanırım
    ama şanslıcığım göstermiş ona nerede durması gerektiğini...
    yine de üzüldüm,hem şanslı hem de enişteniz adına
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Aslında onlarla inatlaşılmaması gerekiyor. Asla kötü niyetli değiller ama korunma iç güdüleri ile bu tür durumlar olabiliyor.

    YanıtlaSil
  4. ay okurken ödüm koptu, valla daha bir korktum kedilerden ben zaten oldum olası tırsıyorum sanslıyla bir araya gelmek nasip olmaz bana asla =)enişteye gecmiş olsun.

    YanıtlaSil
  5. Ama enişte haketmiş. Hiç sevmez kediler yapacakları işe karışılmasını. Köpeği zaten korkutmuş, arkasından itmenin âlemi yokmuş :)))

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun canım eniştine..
    Dayanamamış artık,şanslıcık..Oda istememiştir öyle olmasını..Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  7. oy oy canım canım ..çok şirin garfielt gibi ..ben ce şanslı haklı ama ...;)))

    YanıtlaSil
  8. canım çok tatlı,ben kedileri severim ama ne yalan söyleyim çokda tırsarım böyle tırmık bende yemiştim,ogün bugündür kedileri karşıdan agucuk derim:)))

    YanıtlaSil
  9. kedi milleti değil mi herşeyleri bir hoş:)ama şu da var ki kedi milleti eletrik almadığı insana fena bir korku salıyor:Po küçücük cüsseleriyle insanın gözünü fena korkutuyorlar:P enişte beyde kendince haklı ama bu güzelliğe kayıtsız kalınabilir mi:)
    şu ihtişama,şu gözlere,o bıyıklara maşallah..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı içinizden geldiği gibi yapın ama yaptığınız yorumların içinde mutlaka sevgi,saygı olsun.
Teşekkür ederim:)