Pages

29 Temmuz 2011 Cuma

AKTAŞLARIN 3. ŞUBESİ!!!


Bir kaç gündür sayfamda yazı yazamıyorum.Bizde kayıt başladı artık...Geçen akşam annem omuzum kaşınıyor,çocuklar bir bakın ne var burada değince...Bizim meşhur keneyle karşılaştık.Tam annemin omuz başına konuvermiş.Tam biz aaaaaa anne sana kene konmuş dedik ki büyük ablam Gönül bir bakarmısın?dedi.Gittim,iki büklüm.Ne oldu abla,hayrola dedim.Böbrek sancım tuttu dedi.Biz neyse apar topar hastaneye acile...Annemin kene çıkarıldı.Tahlil yapıldı...Sonuç temiz çıktı.Bu kene iğrenç bir şey...Bahçede gezemedim bir süre.Ablam ise taş düşürüyormuş.İlaçlar verildi.Şimdi iyi.Dünde ben doktordaydım.Hepsi üst üste geldi.Yorulduk bir şeyler yiyelim dedik.Aktaşların pidesinin üzerine yoktur.Özlemiştim...3. şubesinin de açtığını biliyorum.Haydi oraya gidelim dedik.3.şubesi Orduda.Yeri çok güzel.Üste gördüğünüz.Bahçede bulunan elma ağacı.
Elma ağacını biraz daha uzaktan görüntüledim...
Ihlamur ağacına konmuş,kara batak...
Karabatak kuşu gökyüzünde süzülürken...
Manzaramız...
Balkonda ablam menüye bakıyor...
Eveeet,meşhur pideler geldi...Benim tercihim.Kuşbaşı etli ve yumurtasız.
Bu oturduğumuz balkonun altında bir balkon daha var...O balkon daha güzel.Yeşil ve mavinin karışımı.Yer kalmadığı için biz buraya oturduk.Eğer yolunuz düşerse mutlaka uğrayın...Pideler her zamanki gibi süperdi.Çok kalabalık.Kimse içeride oturmak istemiyor.Tercih balkon olunca,bir çok kişi sıra bekliyor.Eleştirmem gereken bir yer varsa.Bizim yiyeceğimiz verildi.Odan sonra çabuk bitirseler de kalksalar diye müşterinin gözünün içine bakıyorlar.Hayır sana bir şey demiyorlar ama bunu sezdiriyorlar istemeden.Örnek bizim yemekler bitmeden çay söylemişler bize.Bu beni son derece rahatsız etti.Tabi onlarda haklı ama bunu bize sezdirmemeleri lazım.Birde çalışanlar ufak bir tartışma yaptılar aralarında...İnsanın ister istemez dikkatini çekiyor.Pidelere her zamanki gibi diyecek bir şey bulamıyorum.Diğer şubesi o kadar küçük olmasına rağmen,böyle bir şey hissetmedim.Hı birde bıçaklar hiç kesmiyor.Biraz uğraştım.Zaten hastayım.Kendimde kuvvet bulamayınca,elim  ile yemek zorunda kaldım.Diğeri gibi oturtacaklarına inanıyorum..Hayırlı olsun...



ORDU'dan Sevgiler:)

7 yorum:

  1. geçmiş olsun allah şifa versin hem annenize hem ablanıza, hayırlı geceler dilerimmm

    YanıtlaSil
  2. Afiyet şeker olsun. Pidelerin görüntüsünden belli lezzeti anacım.

    Bu kene ne menem bir şey yawww...Uçarak m geliyor, yürüyerek mi* Çalı çırpının, otun çiçeğin arasında fazla gezmemek lazım zahir...:( Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Karadeniz, benim her zaman her açıdan ilgimi çeken Anadolumun bir parçası.

    Önce her iki hastaya geçmiş olsun diyorum, çünkü keneden kolay kurtulmuşunuz. Daha sonra afiyetle yediğiniz pide için de yarasın diyorum.

    Güzel bir paylaşımdı. Emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.

    Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili GÖNÜLÇELEN,Ordu'dan hep arabayla geçeriz.Eşim Trabzon'lu,bilmezmiyim oraların
    yeşilliğini ben Antalya'lı olarak 20 sene oturdum,şimdi 7 senedir İstanbul'luyuz.....
    Bütün ailecek geçmiş olsun,aksilikler gelince üst üste gelir.Ordu'ya sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ailecek geçmiş olsun hepinize, manzara da süpermiş, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  6. afiyet olsun o manzaraya karşı ne yesen lezzetli gelir:)))
    komple bir geçmiş olsun diyeyim dün bizde evde konu geçti artık kene muhabbeti kalmadı galiba diye sizemi taşındılar yoksa:))
    canım benim kıyamam çok geçmiş olsun.

    bir de yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım
    1yemek kaşığı balı bir tatlı kaşığı tarçınla karıştırıp sıcak bitki çayı şeklinde içince(tadı çok güzelmiş) böbrek taşlarının içerde parçalanıp kum şeklinde atılmasını sağlıyormuş. arkadaşım ve eşinin her yıl bu zamanlar sıkıntıları oluyor iyi geldiğini söyledi.

    mektubuma son verirken:))) ŞANSLI mın annesine teyzelerine ve anneneciğine kucak dolusu sevgiler yolluyorum,yakışıklımında göbişine kocamannnn bir öpücük kondurulsun istiyorum:))

    YanıtlaSil
  7. Dürr-i Yekta
    Teşekkür ederim canım.
    Hayırlı geceler:)

    Hayal Arkadaşlarım
    Kene yürüyerek geliyor canım:(Burası kardeniz.Dolayısıyla hep çalı çırpı,ot...Ben kenenin kendisinden tiskindim,ürperdim,korktum.Ölüm Allahın emri.Ama önlemlerimizi alıyoruz tabiki.
    Teşekkür ederim.
    Sevgiler:)

    Yaz Blogcu
    Merhaba!
    Karadeniz çok ilginç bir yer.Tepelerde tek tek evler...Karadenizli olmama rağmen ben bile şaşırıyorum.Görmediyseniz en kısa zamanda görmenizi dilerim.Ama mutlaka Aktaşlarda pide yeyin.Süper...Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
    Hayırlı Ramazanlar...

    sibeltunay
    Canım,çok güzel ya!Yeşili eşsiz Karadeniz.Evet,aksilikler üst üste geldi ama toparlanıyoruz şimdi.Çok teşekkür ederim.
    Sevgiler:)

    bahar006
    Çok güzeldi gerçekten.Teşekkür ederim canım.
    Sevgiler:)

    ÖRGÜÇANTAM
    Hiç sorma:(Bu zamana kadar böyle bir şey olmadı.Bir ay içinde anneme üç kere kene yapıştı.Orduda hiç zehirlisine rastlanmamış ama ihmale gelmez.Böbrek taşı için söylediğin karışımı mutlaka ablama yapacağım.Sevgilerini aldık canım.Bizdende size sevgiler.Hiç merak etme Şanslı'nın göbişinede kocaman bir öpücük konduruldu.Bizde Bademi ve seni öptük.
    Her şey için teşekkürler:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı içinizden geldiği gibi yapın ama yaptığınız yorumların içinde mutlaka sevgi,saygı olsun.
Teşekkür ederim:)