MALZEME
2 su bardağı köftelik bulgur.
Yarım demet yeşil soğan.
Yarım demet maydanoz.
10 yaprak kadar yaş nane
İstediğiniz kadar,acılı kırmızı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası.
İki avuç birleşimi nar ekşisi
İstediğiniz kadar tuz.
Sıvı yağ (Çok az zeytin yağda koyabilirsiniz)
YAPILIŞI
2 bardak bulguru seçip ıslatın.Bu ıslatma kaynar suyla da olabilir,soğuk suyla da.10 dakika beklettikten sonra.İçine salça ve tuzu koyarak yoğurun.Arasıra etrafa çaktırmadan tadına bakarak pişip pişmediğini kontrol edin.Eğer etraftakiler farkına vardıysa.Bir sus payıda ona verin:))Ömrünün sonuna kadar susacaktır emin olun.Elinizi yanyana getirin.Bir kişinin yardımını isteyin.İki avucunuzun birleşimi dolusu:))nar ekşisini kısıra boca edin.Kıyılmış taze soğan,maydanoz ve naneyi de kısıra ilave edin.En son olarakta sıvı yağı ilave edin.Bunu elinizle iyice karıştırın.Kısır kuru olmasın.Yağı o şekilde kullanın.Hayatınızda böyle bir kısır yemediniz:)
Afiyet şeker olsun.
ORDU'dan Sevgiler:)
Bugün aklimdaydi ama yapmadim,sende öyle güzel anlatmissinki cok hosuma gitti,gerci biz Ankara`lilar nar eksisi kullanmiyoruz ve bol sebze ekliyoruz,yada ben sadece öyle gördüm! (domates,marul ve salatalik)
YanıtlaSilEline saglik,cok nefis görünüyor,kisirin her cesidine varim diyenlerdenim,sevgiler Ordu'ya...
ellerine sağlık canım cok güzel duruyor
YanıtlaSilBenim de canım çekti.
YanıtlaSilBir Terazi Kizi...
YanıtlaSilBenim İskendurunlu yengem var.Bilirsin o taraf bulgurun uzmanı ve salatalık,domates,marul koymazlar içine.Ben yengemden öğrendim.Nar ekşisi ise marketlerde satılıyor.Bir bu şekilde denemeni tavsiye edeceğim canım.Ama doğrusunu söylemek lazımsa bende kısırın her türüne varım.Farklıda olsa hepsi arı bir lezzet.
Teşekkür ederim.
Sevgiler:)
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ нandan
Teşekkürler canım.
Sevgiler:)
Begonvilli Ev
Aslında gönlüm ister ki!kısırı şuradan size bir servis yapsam.Sizide hiç uğraştırmasam.
Sevgiler:)
Sus payı isterim, yoksa bloglar alemine anlatırım:)
YanıtlaSilOLSADA YESEK....
YanıtlaSilCanim benim nar eksisini bende buraya geldigimde Hatay'lilardan ögrendim,yani taddim,onuda seviyorum ama insan nasil alistiysa öyle gidiyor,fakat onlarin kisirinada hastayim dogrusu,essiz bir tad,ben cocuklar sebzede yesin diye bizim usül alistirdim:))
YanıtlaSilCanım, yemiş kadar oldum. Ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilennfes görünüyor canımm:))ellerine sağlık...
YanıtlaSilbende kısırın her türlüsüne bayılırım...
hayırlı ramazanlar...
Ellerine sağlık canım afiyet olsun yarasın, hayırlı ramazanlar sevgiler..
YanıtlaSilElif'in Terazisi
YanıtlaSilHa ha hay:))Yandım:))
Sevgiler:)
GÜLSÜM
Bloguma hoş geldiniz.Şu anda aynı durumdayız.Olsada yesek:))
Sevgiler:)
Bir Terazi Kizi...
Bir çok çeşidi var aslında...Tadı yakalamak önemli.Benim bir akrabam da kısıra köri koyuyor.O da süper oluyor.Aslında çocuklar için sebzeli çok iyi.Ah anneler her şeyi düşünürler.
Sevgiler canım:)
Blogger Begonvilli Ev
:)Tekrar teşekkürler...
bir tutam kekik
Teşekkür ederim canım.
Sevgiler:)
MARİFETANE
Teşekkür ederim canım.
Sanada iyi ramazanlar:)