MALZEME
İstediğiniz kadar Enginar
Patates
havuç
soğan
maydanoz
Salça(Ben evde yapılmış domates püresi kullandım)
2 diş sarımsak
Kuzu eti
Sıvı yağ
Limon
Tuz
YAPILIŞI
Kuşbaşı doğranmış kuzu etini önceden kavurup hazırlayın.İnce doğranmış soğanları yağda öldürünceye kadar pişirin.Yine kuşbaşı doğranmış havuçları ilave edin.Biraz piştikten sonra kuşbaşı doğranmış patatesleri arkasından salça,sarımsak ve tuzunu ilave edin.En son eti ilave ediyoruz.Bunların hiçbiri tam pişmiş olmayacak.Kuzu eti hariç.İçi hazırladıktan sonra bir köşede bekletiniz.Enginarlar genelde soyulmuş ,kullanıma hazır alınıyor.Yıkadıktan sonra pişireceğiniz tencereye diziniz.Hazırladığınız içi enginar çanağına doldurunuz.Enginar çanağının içine su girmeyecek şekilde tencerenin içine su doldurunuz.Enginarlar kararmasın diye içine limon sıkınız.Pişirdikten sonra engirların üzerine ince doğranmış maydanozları serpiniz.
Çok yararlı bir sebzedir.
ENGİNARIN FAYDALARI
Karaciğeri korur ve karaciğerin kolay iyileşmesine yardımcı olur.Böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.Sindirimi kolaylaştırır.Kandaki şeker oranını ayarlar.Kolesterolü düşürür.Meme,rahim ağzı,prostat kanserlerinin önlenmesine yardımcı olur.Vücuda direnç verir.İshali keser.Ter kokusunu önler.Kalp ve damar dostudur.Zihinsel yorgunluğu giderir.Ateş düşürür .vs vs vs.....
Sevgiyle kalın:)
Tarif guzel elinize saglik, ablam orduda demissiniz bir kac saniye dusundum Turkiyede askere kadin aliniyormuydu diye, ya ne olacak benim bu halim.
YanıtlaSilEnginara ve kerevize kuzu eti yakisiyor,cunku kendileri de kuzu eti kadar lezzetli.))
YanıtlaSilEllerine saglik canim.
Sevgilerimle...
çok ğüzel ğörünüyor,ellerine sağlık canım.etlisini hiç yapmamıştım...
YanıtlaSilellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım bende bugün dolmasını yapmıştım:) ilk niyetim bu tariftendi ama ev ahalisi dolması olsun deyince el makum:)))
YanıtlaSilsevgiler
bizimkiler yemeye karar verirse birgün bende yapacagım.ellerine saglık.
YanıtlaSilkolay bir yemekte seçmemişsin kendine mutfakla aran olmamasına rağmen süper görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilenginara bayılırım canım varya nasıl canımı çektirdin,ellerine sağlık..
YanıtlaSiltarif çok güzel bayılırım enginara
YanıtlaSiltatlım harika görünüyor ayyy canım çekti vallahi:DD
YanıtlaSilhazan
YanıtlaSilMerhaba!
Öncelikle bloguma hoşgeldiniz.:))Size olan zaman zaman hepimizin başına geliyor:(Korkulacak bir şey yok,endişe etmeyin:))
Teşekkür ederim...
SEVALCE LEZZETLER
Merhaba!
Bloguma hoş geldiniz.Sizde benim gibi enginarı çok lezzetli buluyorsunuz.Ondaki farklılığı seviyorum ben.Değişik bir lezzet.Kerevizde öyle.
Teşekkür ederim.
Bendende size sevgiler:)
halime
Teşekkür ederim canım...Kuzu etli dene...Lokum gibi oluyor:)
Sevgiler:)
ebruli günce
Teşekkürler.
Sevgiler:)
ÖRGÜÇANTAM
Aaaa dolması nasıl oluyor?Bir araştırayım bakayım.
Teşekkürler.
Sevgiler:)
Eylem
Evet ya!evdeki çoğunluk sevmiyorsa zor:(
Teşekkür ederim.
Sevgiler:)
! ! !{sevimlihayat
Karışık görünmesine rağmen zor bir yemek değil aslında...Çok sevilerek tüketildi:)
Teşekkürler.
Sevgiyle:)
Meraklı Beti
O zaman enginar yapmak farz oldu sana:))
Teşekkürler.
Sevgiler:)
GÖNÜL
Genel olarak enginar seviliyor...Süper...Çok yararlı:)
Teşekkürler.
Sevgiler:)
reyhan(türban,tesettür,eşarp bağlama)
Teşekkür ederim canım.Valla benimde canım çekti:)))Biteli çok oldu...
Sevgiler:)