Pages

26 Mayıs 2009 Salı

KAŞIKÇI ELMASI

Kaşıkçı elması ablamın çalışması.Kolyenin boynuna gelen kısımı tığ ile örüldü.Üzerinede karıştırılmış boncuk renkleriye iğne ile işlendi.Yuvarlak olan kısmıda tığ ile örüldü.Ablam yaparken bakmamızı istemez.Süpriz olsun istiyor:)Yaptıkdan sonra takmış göstermek için...Bendeki ilk konuşma aaaaa abla kaşıkçı elması olmuşya bu!Dedim ve adı aynı böyle kaldı.Kaşıkçı elmasına tabiki benzemiyor ama parıl parıl parlaması onu getirdi aklıma!
Resimi daha büyük görmek için resimin üzerine tıklayınız.
Sevgi ve sağlıkla kalın.

11 yorum:

  1. canım cok güzel olmuş ablacıgının ellerine saglık.emeginıze hayranım.allah nazarlardan saklasın canım.ablacıgına selamlar öptüm sizleri. sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş ablanın ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Gözlerim kamaştı.Ablanın ellerine sağlık:))süper:)

    YanıtlaSil
  4. kaşıkçı elması:) ama güzelde olmuş hani
    iyi geceler

    YanıtlaSil
  5. Thanks for your coment and your visit.
    Your creations are very beautifull.

    YanıtlaSil
  6. ablanın ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş renk uyumu:):)

    YanıtlaSil
  7. Ablanın eline sağlık çok güzel olmuş.
    aklıma bunun hikayesi geldi.
    1699 yılında İstanbulda Eğrikapı çöplüğünde dolaşan baldırı çıplak takımından bir adam yuvarlak taş bulur.Bir yaymacı kaşıkçıya giderek üç tahta kaşığa değişir. Kaşıkçı götürür, bu taşı bir kuyumcuya 10 akçaya satar. Kuyumcu taşı arkadaşlarından birine gösterir; kıymetli bir elmas olduğu anlaşılınca beriki sus payı ister. Aralarında kavga çıkar. Mesele Kuyumcubaşıya akseder. Kuyumcubaşı kavgacıların eline birer kese akçe vererek taşı alır. Fakat bu sefer de olayı sadrazam Köprülüzade Fazıl Ahmet Paşa duyar, taşı kendisi için satın almaya hazırlanırken, mesele Padişaha akseder. Dördüncü Mehmet bir Hattı Hümayun ile elması Sarayı Hümayuna getirtir ve Saray elmastraşına verilir. Eğrikapı çöplüğünde bulunan taş işlenince meydana 48 kratlık nadide bir elmas çıkar. Kuyumcubaşıya Kapıcıbaşılık rütbesiyle bir kese bahşiş ihsan olunur.

    YanıtlaSil
  8. Bu paylaşımın için çok teşekkür ederim neslihancım.İnsanlar ucunda para varsa her şeyi alıyorlar.Herkes birbirinin elinden nasıl alır onun pilanını yapmış.ALLAH hiç birimizi şaşırtmasın.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  9. Bu yetenek sizde ırsi sanırım:))Gerçekten harika görünüyor.Hem tasarım süper,hem de gerçekten beceri isteyen bir dizayn.Ablanın ellerine sağlık.Yazın da cıvıl cıvıl renkleriyle ne hoş olur..Çok beğendim,sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Harika tek kelimeyle.
    Ne kadar muhteşem görünüyor.
    Göz kamaştırıcı........

    YanıtlaSil
  11. Oldukça iyi,emeğinize sağlık.başarılar...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı içinizden geldiği gibi yapın ama yaptığınız yorumların içinde mutlaka sevgi,saygı olsun.
Teşekkür ederim:)