Pages

19 Nisan 2009 Pazar

ŞANSLI'YI TANIYALIM

Şanslı benim kedim,4 yaşında,zeki benim oğlum:)Çok seviyorum,blog ismimi de ondan esinlenerek aldım.Yukarıdaki resim çok hoşuma gidiyor.Yastığın üzerine örtü çekiyorum.O insan gibi yüksekliği fark ederek yastığın üstüne yatıyor.Her gece gelir beni uykumdan uyandırır.Patileriyle yüzüme yumuşak yumuşak vurur ve benden mama ister.Hiç bir zaman tırnak çıkarmaz.Yani ben uyurken.
Aslında uslu bir kedi değildir.Evde hiçbir şeye zarar vermez ama diğer kediler gibi kendini sevdirmez.Eğer sevdirmek isterse zamanını kendi seçer.Kucağına atlar sevilmeyi bekler,sevmezsen küser daha da kendini sevdirmez.
Burada ordudaki evimizde!Yazın istanbul'dan ordudaki köyümüze gidiyoruz.Şanslıyı da götürüyorum.Bütün planlarımızı ona göre ayarlıyoruz.Baya eşyası var,mama,kum sepeti,taşıma çantası,fırçası,tarağı,oyuncağı,kum,süs tasması,uzatmalı tasma,şurubu,ense pire damlası,tırnak makası,pastası,örtüsü,sağlık karnesi unuttuğum şeyler olabilir.Neredeyse bizim kadar eşyası var.
Burada  ben fotoğraf çekerken bana bakıyor.Daha birçok fotoğrafı var.Komik resimler.Annem diyor ki; hayvanı ne hale sokuyorsun?Şimdi size tanıştırayım saha sonra onlarıda yayınlarım.
Halının üzerine bir örtü serin şanslı her serilen örtüyü kendine serdiğimi sanıyor.Örtünün üzerine yatıyor.Namaz kılarken çok zorlanıyorum.Gelip seccademin üzerine yatıyor.Şanslıyı hiç sokağa salmıyorum.Bütün gün benimle beraber.Evde hangi odaya girsem,kapı kapalıysa önünde beni bekler.Bazen hiç gözünü ayırmadan beni izliyor. Beni annesimi sanıyor acaba diye düşünüyorum.Evde telefon çalınca başında bekler,gitmezsem miyavlar.
Dili olsa neler söyleyecek kim bilir.Çünkü bazen her sorduğum soruda miyavlıyor.Benim neye kızdığımı çok iyi biliyor.Koyduğum şartlar;yemek masasının üzerine çıkmak yasak,birde mutfağa tek giremiyor.Mutfak devamlı şanslıya kapalı ...Diğer yerler serbest gezebilir.Daha anlatacağım o kadar şey var ki!sizi bıktırmayayım.Daha sonra  anlatmaya devam ederim.
O aileden bir parça benim için!!!!
Resmi daha büyük görüntülemek için resmin üzerini tıklayınız.
Sevgiyle kalın

25 yorum:

  1. adı gibi gerçekten çok şanslıymış senin gibi bir sahibi var:))
    hayvanları çok seviyorum,hayvan seven insanları daha çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
  2. bayıldım ben bu şanslıya.harika bişey.ona da neler örmüşsün.ne güzel bir dostun varbiz de bahçede bakıyoruz.seninkine benziyor.adı boncuk.
    sizinki aileden biri olmuş.ben köpek istiyorum.bakalım kısmet.tabii evde bakmıycam bahçede.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Kubra zeynep teşekkür ederim.
    Smilena teşekkür ederim.Ona başka şeylerde yaptım ilerki günlerde yayınlarım.Gerçekten iyi bir dost...İnşALLAH sende dostuna kavuşursun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çocuk gibi bu kedilerde,sahiplerinden hep benzer şeyler duyuyorum :) Hayvanları çok seviyorum ama hiç bakmadım ...

    YanıtlaSil
  5. selam ben geldim...pencereden bakan kedi her zaman çok hoşuma gitmiştir..benim yok ama 15 tane kedisi olan bir arkadaşım var ona gidince beni çok kıskanıyorlar ..sizin kedide kıskançmıdır??...sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  6. kedi hakikaten çocuk gibi nankör diyorlar ama o da yalan kedi evcilleştiriliyor ama kendinden ödün vermiyor çok seviyorum kedileri seninkide çok güzelmiş..

    YanıtlaSil
  7. Kelebek selam canım hoş geldin.
    Beni mutlu etti ziyaretin.
    Evet kediler kıskançtır ve benimkide kıskanıyor..
    Anne kaz teşekkür ederim braz özgür takılır kediler.
    Bal küpü teşekkürler.
    Hepinize sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Güzel kardeşim
    kedisever olman ortak noktamız çok mutlu oldum vallahi.Şanslıya da bayıldım.Ben de 14 sene tekir cins dusty isimli kedime baktım.
    Onun bu hallerini görünce eskileri hartırladım şimdi.Dustyinin tek aşkı bendim.
    Gerçekten kediler çok güçlü karakterli hayvvanlar.Onlardan öğreneceğimiz çok şey var.Şanslıyla ve diğer sevdiklerinle mutlu bir hayat dilerim.
    Sevgiler kardeşim.

    YanıtlaSil
  9. Çok tatlısın Şnslı,şu yorgunlukla senin yerinde orada olmak isterdim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ah ben bu şanslıya bayıldım.
    Ne kadar şirin.
    Ama bizimki bizi bir tırmalarki sorma.
    Bütün yaz ellerimizin üzeri tırmık (biz pınçık diyoruz) izleriyle dolu oluyor. Orman kedisi bizimki. Yeni yeni eve alışıyor. Akşamları beni eve alın diyor.
    Bizim yazlık evde yaşıyor bizim kedimiz değil ama biz bakıyoruz ona.

    YanıtlaSil
  11. Heyy Şanslı kendi sitesine çıkmışş :))) Kedilere Şanslıyı gördükten sonra ilgi duymaya başladım diyebilirim.Çok sevimli,fırlama bi kedi:)Bazen yaptıklarını anlatınca,nasıl yaptı,insan gibi diyorum.Bu arada Şanslı,senin gibi bir sahibi olduğu için de çok Şanslı:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Ay çok tatlı kedin, bizimde kedimiz var çok seviyoruz fıstığımızı:) ben fıstıktan önce hayvan sevgisi kedi sevgisi nedir bilmezdim olmadan bilinmiyormuş cidden çok farklı asil yaratıklar bunlar biraz da gururlu ve kibirliler:)))

    YanıtlaSil
  13. Yazını okurken çok güldüm canım :) Anlıyabiliyorum seni benimde kedim var biliosun nerdeyse aynılar yani :) şanslı ile ilgili yazılarının devamını bekliyorum dört gözle :)

    YanıtlaSil
  14. Hayvan sevgisi olmayanlar için üzülüyorum. Hem hayvanlar için, hem de o sevgiyi tadıp onlarla dünyanın çok daha güzel olduğunu anlayamayan insanlar için.

    YanıtlaSil
  15. Begonvilli ev canım çok haklısın..
    Bu anlamlı yorumun için sana teşekkür ediyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. yaa bu şanslı nekadarda şanslı:):)

    YanıtlaSil
  17. ne kadar tatlı bişey.benim aşık kedili broş kadar tatlı hemde:))))

    YanıtlaSil
  18. GÜLENAY OTANTİK TAKI
    Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  19. Of of of! Öyle güzel bir kedi ki! Çok imrendim! Başka ne diyeceğimi bilemedim resmine öylece bakakaldım! :)

    YanıtlaSil
  20. Azura
    Duygularını gayet güzel ifade etmişsin.Çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  21. oyy oyy yerim seni şanslı.
    aynı benim ceviz.o da kendini hiç sevdirmiyor..henüz 3 aylık,ordan oraya zıplayıp duruyor..Allah uzun ömürler versin ikinizede..

    YanıtlaSil
  22. kaşkolunu sevsinler:))
    sevgiler ve de mırk:)

    YanıtlaSil
  23. sevgili arkadaşım, blogunuza gelmişken gözüm Şanslı'ya takıldı, tıkladım bu yazıya geldim aaa baktım ben de yorum yapmışım ama Allah Allah bir başka kediyle mi karıştırmışım ya da başkasına gidecek yorumu buraya mı yazmışım (aradan da iki ay geçmiş kafa yok hatırlayamadım) kendi yorumuma şaşırdım çok özür diliyorum bir yanlışlık yapmış olabilirim diyerek o yorumumu sildim...çok mu bunadım nedir anlamadım...kusura bakmayın ne olur...

    Şanslı'ya uzun sağlıklı güzel bir ömür diliyorum tabii siz sevdikleriyle birlikte....

    YanıtlaSil
  24. aaa yanlışlık yokmuş Şanslı melek olmuş ben bu yazıyı görünce Şanslı hayatta niye melek oldu diye yazmışım deyip silmiştim size de bunadım mı diye yorum bırakmıştım hatta,,,sonra tekrar kontrol edeyim dedim yazıları niye böyle bir hata yapmışım diye...çünkü bu yazının altında kimse başsağlığı dilememişti bir ben yazmıştım...oradan şaşırdım... sonra acı gerçeği başka yazınızda gördüm yok yok bunamamışım ama keşke bunamış olsaydım çok üzgünüm:(((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yorumu Keçe rakamlara yazmışsın.Orada Şanslıyıda öpüyoruz yazmışsın.Acaba karıştırdı mı?dedim.Bu güzellin öldüğünü unutdumu dedim.Olsun canım benim,hepimizin zaman zaman başımıza gelen şeyler.Bir sürü blog var.Birde bu tatsız olaylar yüzünde uzun süredir aranızda yoktum.Ondanda olabir.Hepiniz benim acılılarıma ortak oldunuz.Allah razı olsun.İyiki varsınız.
      Sevgiler:)

      Sil

Yorumlarınızı içinizden geldiği gibi yapın ama yaptığınız yorumların içinde mutlaka sevgi,saygı olsun.
Teşekkür ederim:)