Pages

27 Nisan 2009 Pazartesi

ŞEMSİYE ÇİKOLATALAR


Bu çikolataları hatırlıyanınız vardır mutlaka...Benim bu çikolatalara sempatim  var.Rengarenkler,ambalaj'ı çok özenle yapılmış,ucuna şemsiye şeklinde çubuk takılmış ve çubukların uçlarına ince kurdelayla renklerine göre fiyonk atılmış.
Benim bu çikolatalara sempatim çocukluğuma dayanıyor.Ne zaman bunları görsem rahmetli babamı hatırlarım.Yüzümü tebessüm ederken yakalarım.Biz beş kardeşiz o zaman en küçük kardeşim doğmamıştı.Ben çok küçüktüm okula bile gitmiyordum.Perşembe ilçesinin şenyurt köyünde oturuyorduk.Babam ne zaman köyden merkeze bizim deyimimizle çarşıya inmeden bize sorardı ne getireyim size?Benim istediğim tek şey buydu.Babam çarşıdan gelir gelmez paçalarına sarılırdık.Çikolatayı alır almaz hemen açmazdık.Farklı renklerde oldukları için seninki ne renk?Muhabbetinden sonra açılır sonra yavaş yavaş tadına vararak yenir.O renkli jelatini tırnakla sürte sürte düzleştirilir,düz hali bozulmasın diye defter arasında saklanır,çubuklarda atılmaz oynanır.Jelatinleri arkadaşlarımıza gösterir aynı olanlarınıda birbirimizle değiş tokuş yapardık.
Benim küçüklüğümde bakkalda bile vardı bu çikolatalardan...Şimdi her yerde göremiyorum.O zamanın en güzel çikolatasıydı bu çikolata ama farklı firma yapmış olabilir,onu bilmiyorum.ALLAH babamdan razı olsun ne kadar mutlu ederdi bizi...Babama derdikki baba paran varmı?Babam kızım babalarda hep para olur,babalarda hiç para bitmez derdi komik ama ben 13   14 yaşına kadar hep böyle bilirdim.Canım ya ne sıkıntılar çekiyorduk kimbilir ama hiç bize belli etmezdi.Bu kadar çocuğu bakmak kolaymı şimdi 1-2 çocuk zorla bakılıyor.Babam bu çikolataları bizden hiç eksik etmedi.Ne zaman görsem babamı hatırlarım.
Şimdi aynı özeni Mabel göstermiş.Teşekkür ederim mabel bana anılarımı hatırlattığın için.Ben sizinle bu anımı paylaşmak istedim.
Sevgi ve sağlıkla kalın.

17 yorum:

  1. bir çikolaa insanı alıp nerelere götürüyor değil mi...babacığın nur içinde yatsın ...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok güzel yaa ben çikolatayı çok severim ama bunlar çok güzelmiş gerçekten:)))
    hele çocukluğundan bir hatıraysa binlerce kat değerli.
    bugün hep nostaljik takıldık:)

    YanıtlaSil
  3. hımmm bende bır yerden hatırlıyorum bunları:)

    YanıtlaSil
  4. evet ya bende eskiye gıttım bak ...

    YanıtlaSil
  5. Sihirli oklava ALLAH razı olsun ,teşekkürler.
    Hepinize teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  6. aah şimdide benim rahmetli babacığım geldi aklıma ..onun cebindede hep badem şekeri olurdu ablalarımla bana sayarak paylaştırırdı hak geçmesin diye ..hüzünlendim ;(

    YanıtlaSil
  7. Çocukluğumun en güzel anılarından biri. Her pastahaneye gittiğimiz de bir bundan alırdım bir de mabel sakız. Dışında afrikalı bandanalı bir kadın olan. :)))

    YanıtlaSil
  8. Ben de bu çikolataları çok severim, çocukken ne kadar da özel gelirdi alınınca çok mutlu olurdum :) Görünce gülümsetenlerden ..

    YanıtlaSil
  9. Kelebek ALLAH rahmet eylesin teşekkürler canım.
    tarifsiz tarifler o sakızlardan hala var.Teşekkürler:)
    pembe merdane teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. ay bende hatırladım şimdi de var ama ben çocuklara yedirmiyorum..

    YanıtlaSil
  11. iNANMIYORUM,
    BENİ YILLAR ÖNCESİNE GÖTÜRDÜN.
    HARİKASIN NE ÇOK YERDİK BUNLARI.
    GÜZEL ZİYARETİN VE NOSTALİ İÇİN VAROL.
    SEVGİİERİMİ YOLLUYORUM.

    YanıtlaSil
  12. Benim çocukluğumda bu çikolatalarla geçti, bir de horoz şekerleri olurdu. Aynı çikolataları hafta sonu Kafkas pastanesinde gördüm, hemen aldım bizim ufaklıklara :)

    YanıtlaSil
  13. evt hatırladım bende cok seviyorum sevgiler....

    YanıtlaSil
  14. ne güzel bir anıymış.babacığının mekanı cennet olsun.bende çok severim bunları.burda da her yerde yok...
    benim çocuklarımda babamızın parası hiç bitmiyor derler.allah herkese kolaylık versin...

    YanıtlaSil
  15. yazdığın duygularının hepsine katılyorum .Benimde çoçukluğumda, babam bize hep harçlık verirdi o parayla hep şemsiyeli çikolata alırdık kardeşlerimle birlikte.Hey gidi günler der oldum.....

    YanıtlaSil
  16. Bu yazıyı okurken çok duygulandım.Yaşadıklarını ne güzel ifade ediyorsun.Anlaşılan yazıyı okurken herkesin kendi çocukluğundan kareler geldi gözünün önüne..Bu çikolataları hatırlıyorum,ama o fazla olduğu dönemlerde ben de doğmamıştım sanırım,sonlarına yetiştim :)Keşke o günler geri gelse..

    YanıtlaSil
  17. şemsiye çikolata demek benim de çocukluğumun en mutlu anlarının tanığı demek:) eskiden çok çeşit olmadığı gibi şimdiki gibi her keseye göre ürünler de yoktu... çok severdim hala da çok severim:) gerçi artık yiyemiyorum o başka...
    eşim de çocukluğundan kalma alışkanlığıyla çok sever... arada alır ona sürpriz yaparım, çocuk gibi sevinir:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı içinizden geldiği gibi yapın ama yaptığınız yorumların içinde mutlaka sevgi,saygı olsun.
Teşekkür ederim:)