Pages

28 Mayıs 2010 Cuma

ŞU KADARCIK MUTLULUK YETER!!!

Pırlanta Afrika ülkesinde çıkartılıyormuş.Bunun çıkartılmasında küçük çocukları kullanıyorlarmış.Çıkarılan taşların çalınmasından endişe ettikleri için,çocuklara iş bitimine yakın müsil ilacı içirip taşın dışkıyla dışarı atılmasını sağlıyorlarmış.Bu uygulama her gün yapıldığı için,çocuklar 15-16 yaşlarına gelmeden hayatlarını kaybediyorlarmış:(

Hayırlı cumalar...

18 yorum:

  1. kanlı elmas diye bir film var,tavsiye ederim.. insan lüksün caniliğini çok daha iyi farkedebiliyor..

    YanıtlaSil
  2. yaaaaa....
    hiç bilmiyordum :((((

    YanıtlaSil
  3. Hiç bir zaman pırlantaya özenmedim,hiç de istemedim.Hele bu yazıdan sonra asla istemem.Hayatımdaki insan bana bir teneke parçası verse pırlantalara değişmem.Bu arada burdan ona da aşkımı itiraf etmiş olayım:))seni çok seviyorum aşkım:))ay şanslı kıskanmasın şanslıııı seni de çok sefiyom anneni de:))

    YanıtlaSil
  4. ve tüm bunlarla birlikte uyuşturucuya da alıştırıyorlar o çocukları ama çoğu şeyde olduğu gibi bunlara da göz yumuyoruz. yüne de bu işi layıkıyla yapanlar da elbette vardır bence. onların da haklarını vermeliyiz diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  5. gercek mi ya keisn bi bilgi mi bu.? coook ama cookk üzüldümm

    YanıtlaSil
  6. bu 3 günlük dünyanin öbür dünyasida var.. birakin bu dünya onlarin, öbür dünyada bizim olsun..demis peygamber efendimiz hz ömere..
    dayanamiyorum böyle seyler duyunca..allahim sen yardim et onlara..
    abla ya, benim blog hic görünmüor artik, ne yapmam lazim aceba yardimci olurmusun?

    YanıtlaSil
  7. Bunu bir belgeselden öğrenmiştim.İsterimdimki böyle bir canilik yaşanmamış olsun.İnşallah bu düzen haline gelmemiştir.Ama asla bu senin benim suçum değil...Başka bir caniliği domates toplatan bir kişide yapabilir.Domatesmi yemiyeceğiz şimdi.Dünyada bütün yaratılan her şey biz insanlar için yaratılmış.Kullanmak en doğal hakkımız.Bu arada kullananlarada kızmayalım lütfen.Allah bu tür canileri helak etsin ne diyeyim.
    Bıraktığınız yorumlar için teşekkür ederim.
    Hepinize sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. AA NE İŞLER VARMIŞ YAA CANIM .

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar Şanslı,
    Pırlanta ve pırlantanın elde ediliş hikayesini okudum. Bu işte de küçücük çocukların kullanılması beni üzdü. Pırlanta ne kadar değerli bir taş bilmiyorum ama, ne kadar değerli olursa olsun, hiçbir değerli şey, insan hayatından daha değerli olamaz!

    Bu paylaşımınız için size çok teşekkür ederim. Emin olun bilmiyordum, sayenizde öğrenmiş oldum. İşte blogculuğun en güzel yanı bu. Siz kendinize göre ilginç bir konu paylaşırsınız ve bir taşla iki kuş vurursunuz. Hem insanları bilgilendirirsiniz, hem de böyle ilginç bir konuyu paylaşmanın ve duyurmanın hazzını tadarsınız.

    Elinize, kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Çocukların çocukca yaşadığı bir dünyaya kavuşmak arzu ve umuduyla, hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  10. inanamiyorum boyle seyler olduguna üzüldüm

    YanıtlaSil
  11. Takmıyorum tektaşımı. Çekmece bekliyor.. Halihazırda tektaşımla ilgili hain planlarım var. Çocuk sırtından kazanılan kanlı paranın geri dönüşümü yine çocuklar için olmalı fikrinden çıkıyorum yola..

    Fındığım yanımda, Ali İkizkaya abim, ben, babam ve eşim Hakan'dan sevgiler..
    Şu an kulakların çınlıyor olmalı. Senden ve kedin Şanslı'dan söz ediyoruz.
    Büyükçe öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  12. Gülen Tezer Üstün
    Bu ne kadar güzel bir düşünce!güzel kalpler hep biraraya mı geldi?o güzel kalplerin bulunduğu ortamda Şanslı'nın ve benim adımın geçmesi heyecanlandırdı beni...Benden ve Şanslı'dan hepinize sevgiler...
    Ben de seni çok öptüm canım.
    Siz beni mutlu ettinizya Allah'ta sizleri mutlu etsin emi:)

    YanıtlaSil
  13. canım bu yazını çok beğendim. bende izledim bir belgeselde. ayrıca Kanlı elmas filmide çok güzel anlatmış filmi çok beğenmiştim.
    bu konudaki fikrimi yazma imkanımıda burda bulmuş oldum
    bu minicik taşlar bir giden canı taşıyor aslında:((((
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Kanlı Elmas geldi aklıma benim de. Keşke dünyada para diye birşey olmasa :(

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten çok üzücü..Para kazanmak,rant elde etmek adına kimbilir bunun gibi neler yaşanıyordur,bilmiyoruz..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı içinizden geldiği gibi yapın ama yaptığınız yorumların içinde mutlaka sevgi,saygı olsun.
Teşekkür ederim:)